Založ si blog

Elita kresťanskej morálky? Či sektárstvo? !

Elita kresťanskej morálky ? Či  SEKTÁRSTVO ?

Fanatici vždy boli a sú nebezpečenstvom pre slušnú spoločnosť. Výnimkou nie sú ani kresťanský fanatici ako napríklad tí prešovskí ktorí sa navyše neštítia vyhlásiť džihád – svätú vojnu svojim kritikom. Nie jeden Prešovčan/Prešovčanka pocítili pomstu zo strany vraj kresťanského vedenia mesta. Po posledných voľbách primátora ktoré bohužiaľ akýmsi zázrakom vyhrala jedna pani…

Vyhrala a mesto tým trpí dodnes. Ľudia už radšej ani do mesta nechodia a tak sa s Prešova stalo mesto duchov bez ľudí bez zábavy bez úsmevu.

f

Ale späť k téme a stránke fanatikov : VAŠA VOĽBA, stránka z perfektným zoznamom ľudí ktorých v žiadnom prípade netreba voliť aby osud mesta Prešov nepostihol cely kraj. Na tejto stránke sú ľudia ktorí ako sami píšu prijali božie povolanie vstúpiť do politiky. Ďalší citát zo spomínanej stránky : „Boh nás vo svojej láske pozýva pokračovať v tejto iniciatíve.“ alebo „Dobre pripravený slúžiť v duchu evanjelia Ježiša Krista.“. Takýmito silnými slovami stránka len tak srší.

d
Ja som viac menej veriaci človek, tak mi vybrali rodičia pokrstili ma a z úcty k nim to nemením, ale toto už je kus veľa i na koňara. Najmä keď  vedenie mesta v duchu evanjelia Ježiša Krista zažívame denne bohužiaľ len v praxi akosi inak.  Vieme o predraženom cintoríne za milióny eur , nevykonaných uzneseniach mestského zastupiteľstva pani primátorkou Turčanovou ktorú dokonca vyšetruje Národná kriminálna agentúra pre podozrenia z podvodu. Veľa iných  nečestných až trestných skutkov z radov politikov v KDH.

Na tejto stránke nájdeme ľudí ktorí sami seba pasujú s pomedzi dobrých kresťanov za ešte lepších. Keďže nie každý člen a nominant KDH si tu prezentovanie zaslúžil len ty naj naj naj. Čo vo mne evokuje spolu z požitými výrokmi na tejto stránke ako aj prenasledovaním kritikov a podobne spomínaný fanatizmus ktorý je nebezpečný v každom ohľade, mámenie peňazí od ľudí pod rúškom kresťanstva to už je u podobných spolkov tradične  no  opovrhnutia hodne v dnešnej  ťažkej dobe pre slušne pracujúceho človek

s

Ešte nebezpečnejšou  činnosťou  je združovanie  ľudí v spolkoch,  ktoré svojou činnosťou a praktikami  silno pripomínajú sektu. Podľa mňa to aj sektárstvo je aj keď  elita kresťanskej morálky  to nazýva spoločenstvom

Posúďte sami:

Pri prechádzkach prírodou v okolí nášho krásneho mesta som si všimol výstavbu obrovskej honosnej budovy   veľkosťou porovnateľnou z výrobnou halou,  ktoréhokoľvek výrobného podniku v blízkom industriálnom centre IPS Záborské.

h

 

Prirodzená zvedavosť o dianie v našom meste mi nedala aby som sa v okolí  neopýtal  susedov o čo ide v nádeji,  že naše mesto podporil nejaký solventný investor.

Zastavil som z prace okolo idúceho mladíka ktorý býva neďaleko  mega stavby a moje nadeje o prínose pre obyvateľov sa hneď rozplynuli. Z počiatku len podráždene opisoval,  že sa jedna o budovu  komunitného centra pre nejaké cirkevne spoločenstvo na čom by ani on  nevidel nič zle až do chvíle keď bol členmi spoločenstva oslovený v miestnej krčme.

j

 

Členovia koinonie ho naliehavo pozývali stať sa členom spoločenstva a s prejaveným váhaním začali pridávať motiváciu k členstvu. Kontakty na politikov a vplyvných ľudí ako pán Milan Majerský primátor Levoče  či pani Turčanová primátorka Prešova.Podpora  podnikania či vybavenie lepšieho zamestnania, kto by  neprijal. Váhavo sa  spýtal na ďalšie fungovanie a dozvedel sa,  že  spoločenstvu treba odovzdávať desiatok z príjmov.Takýto rozhovor samozrejme hneď ukončil a na  ľudí z okolia  honosnej stavby už pozerá len podozrievavo najme keď jeho kamarát ponuku prijal a keď si vybavoval hypotéku na stavbu svojho domu no desatinu peňazí  odovzdal podivnému spolku to podľa mňa už zaváňa sektárstvom a tak som si pozrel webovú stránku  spoločenstva a neveril som vlastným očiam pri obsahu stránky.

ylk

 

Fotografie šťastných ľudí mávajúc skupinovo  z rukami nad hlavou, tancujúci muži s mužmi (!) ,  osvietene  tvare účastníkov rôznych, stretnutí, výjavy ako z dokumentu o najnebezpečnejších sektách sveta.

Texty na spomínanej  na stránke samozrejme  len v tom naj kresťanskejšiom duchu a v expresivach ako napríklad :

..Svetlo prežiari tvoju tmu,noc ustupuje a nastáva deň a moja sláva sa zaskveje. 

..Všetci, ktorých vám ja, Pán, pošlem prídu, lebo som ich vybral a chcem, aby si ich miloval a sýtil, môj služobník.

..Budeš znakom nového pastiera.

..A teda, čo urobil Ježiš pre mňa, urobí aj pre Vás

ale da sa dočítať aj  o zdieľaní spoločného majetku citujem zo stránky :

Koinonia je  dnes tvorená tzv. komunitami zasväteného života (bratov a sestier žijúcich v panenstve a zdieľajúcich všetok svoj majetok) a komunitami rodín (kam patria nielen celé rodiny, ale aj slobodní, ovdovelí …).

Nenápadná veta, ale premietnite si ju do reality. Neviem či je to zákonne na Slovensku no  ak si človek pospája podmienky, citáty, fotografie a obrovskú snahu   mať čo najviac členov či  vplývať na mládež  už od útleho veku a viest ich  vo svojich predstavách. Podľa mňa je to minimálne na hrane zákona, ale najmä veľmi nebezpečná skupina zneužívajúca kresťanstvo s vplyvom na dianie v spoločnosti.

 

Názor si urobte sami,  ale nemali by sme byť ľahostajný k skupinám, ktoré  vplývajú na mládež napríklad aj s ponukou zdieľania ich majetku v období ľudského života kedy sú mladý ľudia veľmi zraniteľný a ovplyvniteľný !!!

Atrofia (mozgu) Prešovskej nemocnice

08.11.2017

Atrofia → chradnutie, zmenšenie, zakrpatenie poškodenie štruktúry orgánu v zmysle jeho zmenšenia, pričom dochádza aj k zníženiu jeho funkcie História nemocnice v Prešove siaha do 15. storočia v podobe mestských kúpeľov ktoré vykonávali prace podobne nemocnici . V 18. a 19. storočí už existovala na nemocnica s nízkou kapacitou postelí. Myšlienka na založenie novej [...]

Sláva víťazom, česť porazeným

05.11.2017

Dlhodobé prieskumy na Slovensku po ukazujú na to že dôvera ľudí v štát jeho inštitúcie a politické strany spadla na historické minimá , o to viac by mali byt voľby do samosprávnych krajov o osobnostiach a o osobných hlasoch kandidátov o ľuďoch nie o machináciách a spojeniach politických strán ktorým ľudia nedôverujú, z toho pohľadu sa počtom osobných hlasov s pomedzi [...]

absurdná Hlina chodí po Prešove

30.10.2017

Absurdity Prešovského kraja podľa pána Hlinu: 1/ Najchudobnejší kraj, ale pravdepodobne naj bohatší župan. 2/ Najmenšie investície v kraji, ale župan ako osoba je veľký investor – od liekov po solárne elektrárne. 3/ Najkresťanskejší kraj, ale župan žijúci s treťou ženou. 4/ Rómovia ako najväčší problém kraja, ale župan ako Superstar rómskych osád. 5/ Cesta medzi [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 25965x
Priemerná čítanosť článkov: 3709x

Autor blogu

Kategórie